Cappellini

­

Frivool, vol van lef en creativiteit. Eigenzinnig met een knipoog. Dat is Cappellini, het merk waar de wereld na al die jaren nog steeds naar kijkt.

Cappellini is een van de meest toonaangevende Italiaanse fabrikant van eigentijds design, variërend van fauteuils en sofa’s tot bedden, verlichting en interieur accessoires.

Vlak na de oorlog in 1946, begon Enrico Cappellini met het handmatig fabriceren van eenvoudig meubilair in het plaatsje Arosio in Noord-Italië.

In de roerige jaren zestig, waarin een aantal grote ontwerpers doorbraken, werd het veilige pad verlaten en begon Cappellini met nieuwe materialen en ontwerpen te experimenten, waarvan de bevlogenheid en het plezier van het proces terug te zien is in de ontwerpen. Vaak met een simpele maar oh zo mooie vormgeving. Vormgeving die voldoende ruimte aan de gebruiker laat om er zijn eigen interpretatie aan te geven.

Samen met een selectie internationale ontwerpers met lef, zoals Shiro Kuramata, Jasper Morrison, Ronan en Erwan Bouroullec, Piero Lissoni, Marcel Wanders en Jullio Cappellini zelf, is het merk erin geslaagd vele creatieve eigenzinnige collecties neer te zetten die op sympathieke wijze breed aanspreken.

Cappellini staat nog altijd aan de top!