Herman Miller Embody

Herman Miller Embody bureaustoel – Verhaal achter het product 

Herman Miller Embody begon met het erkennen van een probleem waar nog geen oplossing voor bestond: het gebrek aan fysieke harmonie tussen mensen en hun technologie. Door teveel tijd kwijt te zijn aan de interactie met diverse apparaten waarbij je alleen de vingers gebruikt, kun je stijf en moe worden omdat onze lichamen gemaakt zijn om te bewegen. Met de Herman Miller Embody wilden ontwerpers Bill Stumpf en Jeff Weber dit probleem aanpakken.

Herman Miller Embody Pixelated Support

U voelt de Pixelated Support van de Embody vanaf het moment dat u gaat zitten – het gevoel dat u zweeft, terwijl u toch perfect in balans bent. Dankzij een dynamische pixelmatrix passen de zitting en de rugleuning van de Embody zich automatisch aan de microbewegingen van uw rug aan, waardoor uw gewicht tijdens het zitten evenredig wordt gedistribueerd. Dit reduceert druk en bevordert beweging. Beide zijn essentieel voor een gezonde bloedsomloop en concentratie.

Herman Miller Embody Functionaliteit die u voelt en ziet

Vorm volgt niet alleen maar functie bij Embody. De functionaliteit is volop in zicht. Elk onderdeel van de stoel is ontworpen voor een zeer specifiek doel om de gezondheid te ondersteunen. De technologie van Embody is niet verborgen, maar maakt juist onderdeel uit van het design.

Verhaal achter het ontwerp Embody

Wat als een stoel meer kon doen dan alleen de negatieve effecten van zitten minimaliseren? Dat was het radicale idee dat Jeff Weber en de inmiddels overleden Bill Stumpf in hun ontwerpstudio in gedachten hadden. Zouden ze een stoel kunnen ontwerpen die het lichaam zelfs in positieve zin zou kunnen veranderen? “Zonder empathie kun je niet ontwerpen,” volgens Weber, die ook onze Caper-stoel heeft ontworpen. “Aangezien design steeds meer is gebaseerd op technologie, moesten wij net zoals iedereen steeds langer achter de computer zitten. We kunnen ons identificeren met de problemen die mensen hebben als gevolg van het zitten

Offerte aanvragen Ik wil meer weten