Vitra Eames Plastic Armchair DAR

Deze meubels zijn iconen van het Amerikaanse modernisme uit het midden van de vorige eeuw sinds het begin van de jaren 1950, toen Charles en Ray Eames hun Plastic Chairs ontwikkelden. De armstoel Vitra Eames Plastic Armchair DAR (Dining Height Armchair Rod Base) in het bijzonder. De DAR blinkt uit als een onnavolgbaar klassiek ontwerp dat lichte, elegante vormen combineert met structurele sterkte in het Eiffeltorenonderstel met zijn complexe constructie van staaldraad.

Vitra Eames Plastic Armchair DAR

Specificaties:

Onderstel: draadonderstel met schoren, verchroomd of gepoedercoat in zwart. De gepoeder-coate versie is geschikt voor buiten.

Zitschaal: is leverbaar in volledig plastic, of in plastic met zitkussen maar ook bekleed (zitgedeelte)

De variant met volledige bekleding bestaat uit een vormbekleding van polyurethaanschuim. Bekleed met de stof Hopsak en door middel van een bies aan de schaal is bevestigd. De bekleding is verkrijgbaar in alle Hopsak-kleuren.

Opties: de Vitra Eames Plastic Armchair DAR is verkrijgbaar als bezoekersstoel, eetkamerstoel, schommelstoel, draaistoel of in stapelbare versies en met koppelelementen om rijen te vormen.

Zitschalen op traversen zijn geschikt voor wachtruimten.

Opmerking: speciale additieven voorkomen kleurvervaging door UV-licht. Als de stoel echter langdurig aan zonlicht wordt blootgesteld kan de kleur na verloop van tijd veranderen. Langdurige blootstelling aan de zon wordt daarom afgeraden.

De Eames Plastic Chair is verkrijgbaar als bezoekersstoel, eetkamerstoel, schommelstoel, draaistoel of in stapelbare versies en met koppelelementen om rijen te vormen

Offerte aanvragen Ik wil meer weten