Ruud-Jan Kokke

Ontwerper Ruud-Jan Kokke heeft samen met Spoinq als uitgangspunt dat alle ontwerpen een functioneel design hebben. Ontwerper Ruud-Jan Kokke heeft voor Spoinq de eerste lijn aan meubels ontworpen. De eerste lijn noemen we ook gewoon Spoinq, daar begint het immers allemaal mee. De ontwerpen van Ruud-Jan Kokke hebben een duidelijk herkenbare identiteit. Stoel Spoinq kenmerkt zich door de toepassing van een T-profiel op ambachtelijke wijze gelast.
Als designer is Ruud-Jan Kokke actief op het gebied van interieur-ontwerp en productontwerp. Hij blinkt uit in verrassende oplossingen voor bekende vraagstukken en is daarvoor al diverse malen internationaal onderscheiden. Wat Ruud-Jan ook ontwerpt, de mens staat centraal en het gebruik is de essentie In zijn eigen woorden: “Een ontwerp is pas geslaagd als er een evenwicht is bereikt tussen materiaal, vorm en gebruik. Maar de gebruiker of beschouwer moet ook verrast en geprikkeld worden.”

Ontwerper van Spoinq Square, Spoinq armrest, Spoinq Piramide, Spoinq Stacking chair, ChairButton, Chair wooden seat, Spoinq Barstool Piramide High, Spoinq Piramide Low, Stool Spoinq, Chair Jane en Barstool Jane