Martin Ballendat

 Martin Ballendat ontwerper van Interstuhl VLEGS, Züco little Perillo, Züco Perillo Xs, Zücco Perillo, Züco Lusso

Martin Ballendat ontwerper en designer werd in 1958 geboren in Bochum. In 1983 behaalde hij zijn diploma Industriele vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Folkwang in Essen. Hij is al meer dan 20 jaar een succesvol ontwerper.Nadat hij gedurende 10 jaar leidinggevende functies had bekleed in de meubelbranche begon hij zijn eigen ontwerpbureau, dat tegenwoordig rond de 12 medewerkers telt en twee vestigingen in Oostenrijk en Duitsland heeft.

Er ontstonden verschillende projecten voor gerenommeerde merken in maar liefst 12 verschillende landen (o.a. Duitsland, Oostenrijk, Italië, Engeland, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten)

Zijn bureau en atelier zijn gevestigd in een gerenoveerde, gerestaureerde jugendstilvilla aan de Oostenrijkse grens en hebben een eigen CAD-studio, werkplaats en showroom Hij is onderscheiden met meer dan 70 design awards, waaronder de Best of NeoCon in Chicago / RED DOT / IF / ‘Best of the Best’ van de jaarbeurs in Keulen, Focus-Gold LGA in Stuttgart, plus prijzen in Italië, Japan, Engeland en Nederland. Sinds 10 jaar is hij bovendien werkzaam als gastdocent aan de Design Academy in Graz en Salzburg.