Hadi Teherani

Hadi Teherani ontwerper Interstuhl Silver

In 1954 werd Hadi Teherani geboren als zoon van een handelaar in Teheran en kwam op zesjarige leeftijd naar Hamburg. Na zijn studie aan de Technologische universiteit Braunschweig, werkte hij in het Prof. Joachim Schürmann planningskantoor in Keulen en als assistent-docent voor Prof. Volkwin Marg aan de Technologische Universiteit van Aken. In 1990 werkte hij als zelfstandig architect in Keulen en begon parallel hieraan een boetiek, waarvoor hij collecties maakte. Met de spectaculaire bouw van een glasachtig auto gebouw in Hamburg, veroorzaakte Teherani een sensatie. Hierna richtte hij samen met zijn voormalige schoolcollega’s Jens Bothe en Kai Richter het kantoor- Bothe Richter Teherani (BRT) in Hamburg op. Sindsdien werd Teherani een beroemde naam als een creatief hoofd en media bewuste leider.
Naast zijn werk voor BRT, is Teherani een associate bij Design Engineering B+T Partner, waar hij ook werkt als productdesigner.

BRT bestaat uit ongeveer 140 ingenieurs, architecten en interieur ontwerpers en specialisten uit de grafische kunst, modelbouw, bouw management, project management & controlling, R & D, product design. In de laatste 6 jaar is BRT bijna verdrievoudigd in het aantal van haar medewerkers. BRT is nr 18 van de top 100 architectenbureaus in Duitsland, baunetz.de stelt dit vast op basis van het aantal publicaties in vakbladen. Onconventionele gebouwen zijn het handelsmerk van BRT. De belangrijkste focus van hun werk is design en technologisch innovatieve grote projecten. Voorbeelden hiervan zijn groot kantoor en handel projecten (bijvoorbeeld Doppel-X-Haus, politie Hamburg) of complete stedelijke gebieden (Rheinauhafen Keulen) en treinstations (bijvoorbeeld de luchthaven van Frankfurt, het centraal station van Hannover en Dortmund). Kleinere projecten van BRT worden gekenmerkt door bijzondere ambities voor technologie en ontwerp (glazen brug C & A, Hamburg, boog van Berlijn, Hamburg, industrie gebouw Tobias Grau, Rellingen).